KONSERTER

Antirasistisk konsert

OLAOLA kör en spelning med tyngdpunkten på antirasistiska låtar och med mellansnack om livet och rymden.

OLAOLA har en hit i bagaget, Dö, jävla gubbe. Med den är han känd från TV4. Men det var längesen. Nu satsar han på en mer rockig stil med gitarrer, trummor och… fast inte riktigt än.


Först råkade han skriva en låt riktad mot de nya fascisterna, Skända svenska flaggan k**en. OLAOLA kollade med Carl Johan De Geer – som ju gjort Skända flaggan-bilderna – att det var okej, han sa "Bra låt".

Så nu med ny antifascistlåt, andra arga men glada antirasist-låtar samt en hög andra bra låtar är han ute och spelar igen. Det är en fröjd att se, eller åtminstone roligt, poppigt med punkigt anslag-mysigt och intensivt.

Boka honom för en rolig, intensiv spelning.

Akustisk gitarr, sång – enkelt.

Lyssna på OLAOLA på Spotify 

Skända svenska flaggan kuken 

OLAOLA på Youtube


Improvisationskonsert

OLAOLA, känd med "Dö, jävla gubbe", ger en spelning där alla låtar, alla melodier, alla texter hittas på i stunden.

Live, som live egentligen borde vara.

OLAOLA ger en hel konsert där han hittar på allt i stunden. Han tar intryck av plats, folk och stämning och skriver låtar med verser, refränger och text och musik - allteftersom han spelar dem. Och det är inte nån jazzimprovisation, det är popiga, punkiga låtar.


Och man får inte spela in, det är som en Snapchatkonsert som försvinner - förutom i det att den för evigt lever kvar i människorna i publiken. Som kanske dessutom får med sig en speciell sång om just dem.


Och det är ingen jävla teatersportstil där allt ska räddas med ett garv, det kan vara hur allvarligt och bra som helst. Även om om det säkert blir roligt också, det är ju svårt att undvika.

Det var förbjudet att filma, men några sekunder från låten om att kvällens första akt egentligen var bäst. Från spelning i Stockholm maj 2019.